Ce formulare trebuie sa depuneti la ANAF in 2017

0
618

Agentia Natională de Administrare Financiara (ANAF) a publicat calendarul obligatiilor fiscale pentru anul 2017, respectiv termenele pana la care se plateste impozitul pe venit si se depun declaratii, formulare si alte mentiuni.

Pe data de 25 a fiecarei luni contribuabililii trebuie sa declare si sa plateasca impozitele.

Pana pe 27 februarie, organizatiile nonprofit si contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura trebuie sa declare si sa plateasca impozitul pe profit pe anul 2016 (Formularul 101).

Pe 28 februarie, persoanele juridice din strainatate care au deschis o reprezentanta in Romania trebuie sa depuna Declaratia anuala privind impozitul pe reprezentante.

Pe 27 martie, platitorii de impozit pe profit trebuie sa declare si sa plateasca impozitul pe profit pe anul 2016 (Formularul 101). Tot atunci se va realiza plata contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS), aferenta trimestrului I 2017, de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente.

Pana pe 2 mai, institutiile publice, asociatiile si celelalte persoane juridice cu si fara scop patrimonial trebuie sa depuna situatiile financiare pentru anul 2016.

In data de 25 mai, persoanele fizice care au realizat in anul 2016 venituri din activitati independente sau din chirii, dar si din activitati agricole sau transferul dreptului de proprietate trebuie sa depuna declaratiile privind veniturile realizate (Formularul 200). Contribuabilii care au realizat venituri din strainatate trebuie sa depună Formularul 201. Tot acum se va depune si Formularul 230, prin care se stabileste destinatia redirectionarii sumei de 2% din impozitul pe profit. Totodata, societatile comerciale trebuie sa depuna pana la aceasta data situatiile financiare pentru anul 2016.

Pe 26 iunie, persoanele juridice straine cu reprezentanta in Romania (multinationalele) trebuie sa plateasca impozitul pe reprezentanta, transa I. Tot acum, contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente, chirii sau activitati agricole trebuie sa efectueze platile anticipate privind impozitul pe venit aferente trimestrului II 2017.

In data de 25 iulie, persoanele care obtin venituri din inchirierea in scop turistic a proprietatilor trebuie sa efectueze plata anticipata a 50% din impozitul pentru venituri (prima rata). A doua rata se va plati in data de 27 noiembrie.

Pe 25 septembrie se plateste contributia de asigurari sociale de sanatate, aferenta trimestrului III 2017, in timp ce pe 25 octombrie, contribuabilii care obtin venituri din activitati agricole trebuie sa efectueze plata anticipata de 50% din impozitul pe venit (prima rata). A doua rata va fi platita in data 15 decembrie.

In data de 21 decembrie, persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente, chirii sau activitati agricole trebuie sa realizeze plata contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS), aferenta trimestrului IV 2017, iar multinationalele trebuie sa plateasca impozitul pe reprezentanta, transa a II-a.

Mai multe detalii aici.

SHARE
Next articleTop 10 joburi ideale

LEAVE A REPLY