Caz șocant! Un bărbat, condamnat pentru un Like pe Facebook!

0
597

Un bărbat din Elveţia a fost condamnat, după ce a apreciat mai multe pagini cu conţinut defăimător la adresa unui activist pentru drepturile animalelor.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat recent de un tribunal din Zurich, în Elveţia, pentru defăimare la o amendă cu suspendare de 40 de zile, în valoare de 100 de franci elveţieni (91,67 euro). Cazul este o premieră pentru Elveţia, potrivit  Agerpres. Faptele datează încă din vara anului 2015, când bărbatul a participat la o discuţie pe reţeaua socială între apărătorii drepturilor animalelor. Cu această ocazie, el a dat ”Like” la şase articole care evocau presupuse poziţii rasiste şi antisemite ale preşedintelui asociaţiei elveţiene contra ”uzinelor de animale”.  Aşa cum a explicat judecătoarea Catherine Gerwig, cea care a dat sentința, respectivele texte au încălcat onoarea reclamantului, iar acuzatul a participat, potrivit ei, la această calomnie, contribuind la răspândirea acesteia pe scară mai largă.

Acuzatul, care a susţinut că Erwin Kessler a fost deja condamnat pentru încălcarea legii împotriva rasismului, nu a reuşit să dovedească rasismul actual al apărătorului animalelor.

LEAVE A REPLY