Iată de ce nu trebuie să folosești telefonul și tableta înainte de culcare!

0
558

Te pui în pat, obosit după o zi plină, cu dorința de a adormi instant. Parcă, totuși, telefonul te tentează prea tare și trebuie să afli ce poze din vacanță au mai postat prietenii tăi, câte „inimioare” ai mai primit pe Instagram sau ce mesaj ți-a lăsat pe whatsapp vechiul tău amic. Nu e cazul să te simți vinovat, căci toți o facem!

Deși pare un obicei nevinovat, care nu ne poate face rău, utilizarea telefonului, tabletei sau oricărui dispozitiv electronic înainte de culcare, în mod regulat, poate avea un efect nociv asupra sănătății noastre. Un studiu realizat recent de GigaOm demonstrează că lumina albastră emenată de ecranul telefonului ne poate afecta somnul și chiar sănătatea.

Probabil nu este o noutate pentru nimeni faptul că lumina artificială generată de ecranele electronicelor (de culoare albastră) nu este foarte sănătoasă. Motivul? Această lumină afectează producerea de melatonină din corpul nostru, un hormon cu rol crucial în reglarea „ceasului biologic” al fiecărei persoane. Glanda pineală este extrem de sensibilă la lumină, iar câteva cercetări recente au arătat că aceasta secretă cantitatea necesară de melatonină doar în condiții de beznă totală.

Cu doar câteva luni în urmă, American Chemical Society publica un videoclip, prezentând cum expunerea la lumina albastră „păcălește” corpul, făcându-l să creadă că este dimineață. Acest lucru ne afectează ritmul cardiac și ne face să adormim mult mai greu.

LEAVE A REPLY