O noua materie OBLIGATORIE pentru elevii romani!

0
573

Stiri pe surse!

Din toamna apare o noua materie obligatorie pentru elevi! Este vorba despre informatica, studiata acum si de elevii de gimnaziu.

Astfel, Ministerul Educatiei a decis ca Informatica sa devina materie obligatorie pentru elevi, la gimnaziu, de anul viitor. Elevii vor studia din toamna informatica dupa urmatorul plan conceput de ministerul educatiei: in clasa a cincea se vor studia sistemele de calcul, algoritmi si animatii grafice, in clasa a sasea, notiuni de baza ale limbajelor de programare, in clasa a saptea, iar in clasa a opta, elevii ar urma sa invete cum sa creeze pagini web. 

Si desi programele de studiu pentru elevi sunt aproape gata, mai exista o problema grava: lipsa cadrelor didactice in domeniu, caci absolventii de informatica aleg, de cele mai multe ori, un job mai bine platit in domeniul privat sau de stat, ci nu in invatamant.

Anul trecut munceau in Romania, in domeniul IT, peste 120.000 de persoane. Si pentru ca salariile sunt peste medie si acest domeniu nu produce someri, autoritatile vor sa creasca simtitor numarul de specialisti in informatica si calculatoare.

 

LEAVE A REPLY