Noi modificari la Codul Rutier! Amenzi mai mari pentru soferii agresivi!

0
582

Surprize, surprize pentru soferii „smecheri”! Senatorii au pregatit mai multe modificari la Codul Rutier: soferii care claxoneaza fara motiv ori cei arunca mucuri de tigara pe strada vor primi amenzi de pana la 1000 de lei, pe cand cei care conduc pe trotuar sau fac slalom printre masini raman fara permis timp de doua luni!

Se discuta chiar si despre reintroducerea sanctiunii ridicarii autovehiculului. Masinile vor putea fi ridicate atat de autoritatile publice, cat si de operatorii privati.

O noua modificare vizeaza si parcarea neregulamentara, a carei amenda va ajunge pana la 625 lei. Cei care nu o platesc in 24 de ore vor fi nevoiti sa achite si alti 300 de lei pentru fiecare zi de intarziere!

In ceea ce priveste amenzile de circulatie, cele mai mari vor fi pentru vitezomani. Asfel, daca sunteti prinsi circuland cu o viteza mai mare de 60-70 km/h peste limita legala, riscati o amenda de pana la 6250 lei. Si vi se mai suspenda si permisul pentru 3 luni! Cei care depasesc limita legala cu 30-40 km/h vor fi sanctionati cu amenzi intre 2600 si 6200 lei, plus 6 puncte penalizare.

Cei care fac intreceri neautorizate dar si smecherii cu girofar sau cu aparate pentru detectarea radarelor, vor plati o amenda de pana la 2500 de lei. Soferii agresivi, care franeaza brusc, fac slalom printre masini sau depasesc coloana de la semafor, raman 2 luni fara permis si primesc o amenda cuprinsa intre 700 si 1000 de lei. Aceleasi sanctiuni sunt prevazute si pentru motociclistii care circula pe o roata, cei care arunca mucuri de tigara pe geamul masinii sau care blocheaza intersectiile.

Biciclistii nu sunt uitati nici ei, caci vor fi amendati cu 625 lei daca nu circula pe banda special destinata lor.

Amenda de 625 de lei vor primi si cei care vorbesc la telefonul mobil in timp ce sunt la volan, cei care nu poarta centura de siguranta sau care nu acorda prioritate masinilor de interventie.

 

LEAVE A REPLY