Atenție! Iată ce alimente conțin PLASTIC!

0
548

Se pare că astfel de alimente care conțin plastic sunt importate din China, unde sistemul de control al calităţii nu este la fel de strict în comparaţie cu standardele stricte din Uniunea Europeană sau cele din Statele Unite ale Americii.

Mai jos găsiți o listă completă cu alimente care conţin plastic:

Ciupercile la conservă

Peste 34% dintre ciupercile la conservă sunt aduse din China.  Fiindcă nu știm cum au fost cultivate de fermierii chinezi, este bine să cumpărăm  ciuperci organice de la producătorii locali. Nu vom avea astfel probleme cu expunerea la pesticide şi poluanţi cu risc cancerigen.

Usturoiul

Un procent alarmant de 31% din usturoiul comercializat în hypermarketuri provinde din China. Printre pesticidele care au fost identificate în usturoiul importat din China se află şi bromura de metil, care poate cauza disconfort, inclusiv dureri de cap, dureri oculare, dureri stomacale şi amorţeli ale picioarelor.

Puiul

Experţii în produse alimentare atrag atenţia asupra faptului că această ţară are cea mai mare rată de gripă aviară. Nu se știe mare lucru despre modul în care sunt hrăniţi puii. Cel mai sigur pentru sănătatea ta și a familiei a tale este să consumi carne de pui organică, de la producători locali.

Orez cu plastic

Orezul este un aliment de bază și un simbol în Asia. Cu toate acestea, analizele de laborator au arătat că acest orez artificial conţine platstic, fiind o mixtură de cartofi şi răşini sintetice artificiale. S-a încercat să se imite un tip foarte popular de orez cunoscut sub numele de Wuchang, un orez care rămâne tare şi după ce este fiert, toate acestea pentru a avea mai multe venituri cu minime costuri de producţie. Un consum zilnic al acestui tip de orez este cauza, spun specialiștii, chiar a apariției cancerului.

Sucul de mere

Aproape jumătate din sucul de mere vândut în România provine din China.  Preţul avantajos cântărește foarte mult pentru clientul care nu știe că sucul de mere importat din China poate conţine cantităţi scăzute de arsenic anorganic, o substanţă potenţial cancerigenă.

Fermierii chinezi folosesc pesticide, iar reziduurile care rămân pe fructe au fost de multe ori semnalate de autorităţi. China este cel mai mare producător de pesticide al lumii şi au existat cazuri în care fermierii chinezi au fost acuzaţi de faptul că au folosit tipuri de erbicide interzise chiar şi de autorităţile chineze.

 

LEAVE A REPLY