Noua lege de tip Big Brother pentru romanii care calatoresc cu avionul

0
612

Persoanele care calatoresc cu avionul vor fi pe viitor interceptate, obtinandu-se toate informatiile despre ele, incepand de la locul de unde si-au cumparat biletul, pana la cate escale au facut sau daca au intarziat la imbarcare. Unitatea nationala de informatii privind pasagerii (UNIP) este cea care va monitoriza cele 11 milioane de calatori care pleaca sau vin doar pe Aeroportul “Henry Coanda” anual.

Calatoria noastra va fi minutios analizata, invocandu-se astfel prevenirea actelor de terorism, cele care pot aduce atingere securitatii nationale, dar si posibilele fraude fiscale.

Toate informatiile despre pasageri vor fi analizate, iar cei care sunt considerati suspecti vor fi investigati de catre SRI, politie si procuratura.

De exemplu, se va sti, pe langa nume, adresa si chiar adresa de e-mail de pe care ai facut rezervarea, si daca ai bilet dus sau dus-intors, de unde l-ai cumparat, cum l-ai platit, cash sau card.

Toate aceste informatii vor fi analizate cu minimum 24 de ore inaintea zborului programat. In plus, avionul nu va decola pana in momentul in care compania aeriana nu le va transmite autoritatilor  daca un pasager s-a urcat la bord in ultima secunda sau nu s-a prezentat.

Datele stranse despre dumneavoastra vor fi anonimizate dupa 6 luni, insa vor ramane in sistem timp de 5 ani inainte sa fie distruse. Proiectul de lege care permite monitorizarea tuturor celor care calatoresc cu avionul este in acest moment in dezbatere publica.

LEAVE A REPLY