Vaccinul hexavalent, sursă de îmbolnăvire! Detalii aici!

0
594

În Italia, se „anchetează” vaccinul hexavalent, în urma unei plângeri trimise de către Codacons, o organizație care reunește asociațiile pentru apărarea mediului înconjurător și a consumatorilor, în care se cere să se spună cu exactitate care sunt efectele combinării a șase vaccinuri pentru sănătatea omului. Cei de la Codacons au adus în atenția magistraților testele de laborator realizate de doi specialiști în nanotehnologie,  Antonietta Gatti și Stefano Montanari, pe 44 de vaccinuri, iar procurorul torinez Vincenzo Pacileo se va ocupa de acest dosar.

Studiul celor doi specialiști, publicat anul acesta, în ianuarie, în revista „International Journal of Vccines and Vaccination” arată că în urma analizării vaccinurilor hexavalante produse de compania Glaxo, și care în Italia sunt obligatorii, „s-a constat o contaminare cu micro și nanoparticule”.

Montanari a analizat 20 de tipuri de vaccinuri la microscop și a găsit substanțe suspecte care pot îmbolnăvi omul, fiind  factorul declanșator pentru o serie de boli: anumite forme de cancer sau boli neurologice.  „În interiorul produsului am identificat, în toate cele 20 de cazuri, particule foarte mici de aliaje metalice, care nu sunt compatibile cu corpul uman și nu sunt degradabile. Nanoparticule care nu au legătură cu ingineria, și care sugerează că au fost puse intenționat”, declara Stefano Montanari,  cunoscut în Italia pentru studiile sale asupra vaccinurilor. Prin urmare, rămâne de stabilit, așa cum spune expertul, responsabilitatea companiilor farmaceutice.

În concluzie, administrarea acestor vaccinuri care conțin „corpuri străine” poate fi considerată cel puțin criticabilă.

Carlo Rienzi, președintele Codacons, precizează că scopul acestei investigații „nu este de a submina în vreun fel credibilitatea vaccinului sau de a contesta importanța vaccinării. Dar pretindem  o maximă transparență și adevărul total în ceea ce privește combinarea mai multor vaccinuri, precum și consecințele pe care le are asupra sănătății oamenilor, dar și interesele economice care stau în spatele vaccinului hexavalent”.

Rienzi mai dorește să se facă lumină în cazul dispariției vaccinului antidifteric din Italia, în 2014, dar care poate fi disponibil numai atunci când este combinat cu alte vaccinuri, ca și vaccinul hexavalent. Un alt caz care se cere rezolvat de către procuratura din Torino este cel al raportului confidențial al celor de la „Glaxo”, care, dintr-o eroare, a ajuns online. Documentul cu pricina conține o listă cu multe efecte adverse ale vaccinului hexavalent, care însă nu au fost niciodată prezentate autorităților sanitare din Italia.

LEAVE A REPLY